Malin Schäfer ny operativ chef på Helsingborgs Hamn

Den 11 januari mönstrar Malin Schäfer på som operativ chef på Helsingborgs Hamn. Malin Schäfer har lång logistik- och ledarerfarenhet från bolag som Knapp, Consafe, Nowaste och Ewerman, och kommer närmast från rollen som logistikchef på Dole.

Malin Schäfer. Foto Hilda Hultén

Malin Schäfers logistikytyrkesbana började som exportsäljare mot den franska marknaden på Knapp AB under nio år. År 2010 började hon på frukt- och gröntgrossisten Ewerman som logistikchef, och efter två år gick färden vidare till WMS-världen och Consafe Logistics i Lund. 2016 återvände hon till Knapp, denna gång som vd för Knapp Sverige, och 2020 blev hon vice vd på TPL-aktören Nowaste Logistics med fokus på kommunikation, marknad och försäljning.

Total Produce, som äger Nowaste logistics, köpte upp Dole Nordic AB som öppnade dörrarna för ytterligare utveckling då Malin klev över till Dole koncernen och blev logistikchef. Här låg hennes fokus på att analysera och effektivisera logistikflödena från skörd till butikshyllorna och det var i denna process hon fick upp ögonen för hamnverksamhet och dess betydelse i godsflödena.

Hon ser fram emot att axla den nya rollen som Chief Operative Officeer, COO, på Helsginborgs hamn, en tjänst som hon börjar på den 11 januari.

– Jag har alltid haft en attraktion till hamnar och sjöfart då båda mina föräldrar arbetade och träffades till sjöss. Det blir ett perfekt tillfälle att kombinera mina automatiseringserfarenheter med passionen för logistikflöden och ledarskap. Jag känner också att jag har saker att lära om hamnverksamheten, vart de stora utmaningarna ligger och hur jag kan bidra till en positiv utveckling, säger Malin Schäfer i en intervju på hamnens hemsida.

Läs hela hamnens intervju med Malin Schäfer här