Kilenkrysset köper logistikfastigheter av Frigoscandia

Fastighetsbolaget Kilenkrysset köper två fastigheter i Götene kommun och en i Lidköpings kommun av Frigoscandia, aktör inom tempererade leveranser. Frigoscandia står kvar som hyresgäst i alla tre fastigheterna.

Affären innefattar totalt 13 105 kvm yta i fastigheterna Götene Majåker 9 och Götene Majåker 23, Götene kommun, samt 16 260 kvm i fastigheten Lidköping Taggsvampen 1, Lidköpings kommun. Alla tre fastigheterna är fullt uthyrda till Frigoscandia och kommer så vara även efter Kilenkryssets tillträde.

Frigoscandia hyr i dagsläget två andra fastigheter av Kilenkrysset, belägna i Jordbro, Haninge kommun.

Andreas Lenander, Kilenkrysset, Frida Gullstrand, Advokatfirman Glimstedt, Jan Persson, Kilenkrysset, och Peter Haveneth, Frigoscandia, i samband med signeringen. Foto Kilenkrysset.

– Tillsammans med våra hyresgäster vill vi alltid sträva efter långa och samarbetsvänliga hyreskontrakt. Denna affär är ett utmärkt exempel på det. Goda och långsiktiga relationer är något som ligger mig varmt om hjärtat. Att Frigoscandia dessutom är inflyttade och klara är något som är en tidsmässig vinst för oss båda, kommenterar Jan Persson, vd och ägare av Kilenkrysset.

– Frigoscandia har sedan tidigare en lång relation till Kilenkrysset genom tidigare fastighetsaffärer där vi utvecklat ett bra samarbete. Vi ser nu fram emot att expandera vår gemensamma affär i ytterligare ett strategiskt projekt, i en viktig region för livsmedelslogistik, kommenterar Peter Haveneth, vd för Frigoscandia.