Kronans Apotek inleder samarbete med Gordon

Kronans Apotek lägger inleder ett samarbete med last mile-aktören Gordon Delivery. Genom samarbetet kan apoteket erbjuda hemleveranser av kylda läkemedel till en stor del av sina kunder.

Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en snabbt växande e-handel som levererar till landets alla delar. Tillsammans med Gordon Delivery blir Kronans Apotek nu först i Sverige med hemleverans av kylda läkemedel i en aktiv, obruten kylkedja.

– Hos våra kunder finns en stor efterfrågan på hemleverans av kylda läkemedel, och vi är mycket glada att tillsammans med Gordon Delivery kunna erbjuda det, oavsett om man bor i stad eller glesbygd, tillägger Cecilia von Stockenström, affärsutvecklare e-handel, Kronans Apotek.

Gordon Delivery täcker större delen av den nordiska marknaden och erbjuder skräddarsydda tjänster för leveranser med obruten kylkedja.

– Till skillnad från många andra last mile-aktörer är vi inte begränsade till att leverera i storstäder utan når över 90 procent av alla invånare i Sverige, säger Andreas Furu, säljchef på Gordon Delivery.

Noga kontrollerad kylkedja

För att säkerställa att leveranserna håller en jämn, kyld temperatur använder Gordon Delivery sig av en så kallad aktiv kylkedja; alla terminaler är kylda och hela fordonsflottan består av kylbilar. Med en egenutvecklad temperatursensor kan trafikledningen följa temperaturen i fordonen i realtid och agera direkt om ett problem skulle uppstå. För Kronans Apotek innebär det att man kan minska på mängden förpackningar, minska vikten av det som behöver transporteras och slipper hantera flöden av stora kylväskor.

– Med vår aktiva kylkedja kan kunderna känna sig helt trygga med att läkemedlen kommer fram på både ett säkert och klimatbesparande sätt. Det känns oerhört roligt att tillsammans med Kronans Apotek erbjuda en tjänst som underlättar vardagen för många människor, säger Andreas Furu, Gordon Delivery.