Kronans Apotek inviger e-handelslager i Enköping

Efter två års byggande är Kronans Apoteks nya e-handelslager i Enköping äntligen invigt och i full drift. Med närmare 13 000 kvm och flera temperaturzoner har de nu kapacitet för ökade volymer, effektivare flöden och en bättre arbetsmiljö för medarbetarna.

Apotek Kronan har hittills haft sitt lager för e-handel i ägarkoncernen Oriolas distributionscenter i Enköping. Men för att kunna ta upp kampen med bl a Apotea valde man att flytta ut e-handelslagret för Apotek Kronan till ett separat, nybyggt lager, även det i Enköping. Igår den 13 mars invigdes det nya lagret med kommunen på plats, där kommunfullmäktige Mats Flodin fick klippa bandet.

Dan Adolfsson, logistikchef Kronans Apotek, Mats Flodin, kommunfullmäktige Enköping Kommun och Erik Sjögren, vd Kronans Apotek, inviger Kronans Apoteks nya e-handelslager.

Lagret började byggas av Logicenters 2021 och består av totalt 20 000 kvm, varav Apotek Kronan hyr nästan 13 000 kvm med en kapacitet för ca 40 000 artiklar. Det nya e-handelslagret är certifierat enligt BREEAMs hållbarhetskriterier och uppnår nivå Excellence, bl a tack vare solceller på taket. Den nya anläggningen är också konstruerad med flera temperaturzoner för att kunna ta emot krävande gods med hög säkerhet.

– Vi inte bara ökar vår kapacitet, förbättra rutiner eller utvecklar oss och våra tjänster i de här nya lokalerna, vi kommer faktiskt äga hela vår process till skillnad från tidigare, kommenterar Dan Adolfsson, logistikchef på Kronans Apotek.

Företaget har haft en kraftig tillväxt på e-handelsmarknaden de senaste åren, under 2022 växte deras e-handel snabbare än marknaden och de tog digitala marknadsandelar. I fjol lanserades även hemleverans av kylda läkemedel i samarbete med Gordon Delivery för att bredda erbjudandet.

– Vi fortsätter att utveckla vår affär och nu siktar vi mot toppen. Med vårt nya e-handelslager kommer vi få än bättre förutsättningar för att på sikt bli en av de ledande aktörerna inom e-handel på apoteksmarknaden, kommenterar Lina Hasic, e-handelsdirektör på Kronans Apotek.