Kvalitena säljer logistik i Sydsverige

Kvalitena säljer nu sex logistikfastigheter i Sydsverige, dels fem mindre på totalt 22 000 kvm till Slättö och Evolv för 264 miljoner, och Bring Frigos 62 000 kvm stora lager i Helsingborg till Oscar Properties för 645 miljoner kronor.

Det är fastighetsbolaget Slättös fond Core+ som genom ett joint venture med uppstickaren Evolv Property köpt fem mindre logistikfastigheter i Sydsverige, med en total yta på 22 000 kvm av Kvalitena. Det underliggande fastighetsvärdet är enligt ett pressmeddelande omkring 264 miljoner. Fastigheterna ska också ha långa avtal med stabila hyresgäster och den årliga hyresintäkten är cirka 17,6 miljoner kronor.

Jonas Andersson. Foto Slättö

– Transaktionen är ännu ett exempel på Slättös förmåga att hitta attraktiva affärer off-market och utgör ett bra komplement till den existerande portföljen inom vår Core+ fond, kommenterar Jonas Andersson, vice vd på Slättö.

Säljer Bring-lagret

Kvalitena säljer också fastigheten Rausgård 22; ett 62 000 kvm stort kyl- och fryslager i Helsingborg som är uthyrt till Bring Frigo, till omsusade Oscar Properties för 645 miljoner SEK. Tillträdet väntas ske i mars 2021. Kvalitena köpte fastigheten av Kungsleden i början av 2018 för 555 miljoner SEK.

Kvalitena är ett privatägt fastighetsbolag med direktägda fastigheter, onoterade fastighetsinnehav, och även en del noterade värdepapper. 

Båda förvärven är villkorade av finansiering. Kvalitena går genom den senare affären även in som delägare i Oscar Properties.