Lantmännen bygger fryslager i Örebro

Lantmännen Unibake, tillsammans med Lantmännen Fastigheter, investerar 300 miljoner kronor i ett nytt fryslager i anslutning till det existerande bageriet i Örebro. Det helautomatiska lagret ska stå klart 2023.

Lantmännen Unibake Sverige, tillsammans med Lantmännen Fastigheter, investerar 300 miljoner kronor i det existerande bageriet i Örebro. Investeringen omfattar ett nytt högeffektiv automationslager för lagring och hantering av frysta brödprodukter. Lagret består av ett 36,5 meter högt höglager, en låglagerdel, palleteringsyta, maskinrum, samt nya logistikkontor. Total byggyta ca 7 400 kvm. 

Jonas Lindell. Foto Lantmännen.

– Jag är stolt över att kunna tillkännage vår investering i Örebro för Lantmännen Unibake Sveriges fortsatta tillväxt. Genom denna investering fortsätter vi att utveckla vår verksamhet i Sverige och skapar nya möjligheter för framtida tillväxt. Investeringen visar också på Lantmännen Unibakes förmåga att genomföra vår långsiktiga strategi att utveckla hållbara erbjudanden till våra kunder, kommenterar Jonas Lindell, vd på Lantmännen Unibake Sverige.

Investeringen inleds omedelbart och målet är att starta verksamheten i det nya lagret under första halvåret 2023. Ett antal samarbetspartners och leverantörer har knutits till projektet för konstruktion, brandsäkerhet och automation.

– Investeringen innebär att man kommer hålla ihop tillverkning och lager i samma anläggning vilket långsiktigt är miljö- och hållbarhetsmässigt riktigt, kommenterar Joachim Haas, vd Lantmännen Fastigheter. 

Investeringsplanen stöder också en långsiktighet för Lantmännen Unibakes bageri i Örebro som idag sysselsätter mer än 170 personer. Lantmännen Unibake Sverige, med varumärkena Korvbrödsbagarn, Bonjour och Hatting, har totalt cirka 400 anställda.