Linum förstärker med ny logistikchef

Hemtextilvarumärket Linum förstärker ledningen med Susanne Holmberg som ny Inköps- och logistikchef, med ansvar för inköp, lager och logistik. Susanne Holmberg är verksam i bolagets styrelse och kommer närmast från Ica.

Susanne Holmbergs främsta kompetens ligger inom sortiment och inköp samt management, med en gedigen erfarenhet på området. På Linum kommer hon få arbeta i en bred roll med ansvar för leverantörsledet, inköp, lager och logistik.

Susanne Holmberg, ny inköps- och logistikchef för Linum. Foto Linum.

– Idag är Linum ett litet, effektivt och helt digitaliserat bolag. Det innebär att min tjänst med stor sannolikhet kommer att pendla mellan det operativa och det strategiska, något som jag ser fram emot. Det ska bli roligt att få verka mer hands on igen, kommenterar Susanne Holmberg, ny inköps- och logistikchef på Linum.

Hon kommer närmast från Ica där hon fokuserade på inköpssamarbeten, innan det har hon också arbetat som inköpsdirektör på Axstores, affärsområdeschef på Coop och inköpschef för eleven/Nordic Feel.

Företaget ökade sin omsättning med 25 procent under 2021 och befinner sig nu i ett expansivt skede, med planer på tillväxt i Europa via egna försäljningskanaler.

– Linum har under de senaste åren tagit ner sitt sortiment från 5 000 artiklar till 300. Nu väntar hårt arbete med att förfina urvalet, skapa än mer skärpa och hitta rätt prisnivåer. Vi behöver också bli bättre på att erbjuda rätt varumix till rätt marknad, något vi tror kommer att göra stor skillnad från förr, då man ofta erbjöd allt till alla, kommenterar Susanne Holmberg.