Wihlborgs bygger ny logistikanläggning åt Nederman i Helsingborg

Fastighetsbolaget Wilhborgs ska uppföra en ny tillverknings- och logistikanläggning på 25 000 kvm åt miljöteknikföretaget Nederman. Anläggningen som hamnar i södra Helsingborg väntas tas i bruk i mars 2024.

Nederman utvecklar och levererar produkter och lösningar inom miljöteknik. Bolaget har 2 200 anställda i 25 länder med huvudkontor i hemstaden Helsingborg. Den nya anläggningen kommer byggas på fastigheten Rausgård 21 i södra Helsingborg.

– Jag är stolt över att ta nästa steg i vår framgångsrika utveckling och att det sker i Helsingborg, där vi också grundades, kommenterar Sven Kristensson, vd för Nederman.

Anläggningen kommer bestå av lager, produktion och kontor. Därtill kommer anläggningen få ett innovationscenter med fokus på produktutveckling och innovation för förbättrad industriell luftfiltrering, ett nytt testcenter och ett showroom.

– Med den nya anläggningen får vi de bästa förutsättningarna att utveckla och synliggöra vår verksamhet, kommenterar Sven Kristensson.

Wihlborgs, som i januari också började bygga Dokas nya lager på Väla i Helsingborg, investerar totalt ca 420 miljoner kronor i den nya anläggningen. På fastigheten finns idag tre byggnader, varav två kommer rivas.

– Vi är mycket glada över att få bygga en ny anläggning till Nederman och all den spännande verksamhet som ska bedrivas här. När vi nu river uttjänt bebyggelse och moderniserar en lågexploaterad fastighet får hela området dessutom en skjuts i positiv riktning, kommenterar Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Hyresavtalet gäller 20 år och anläggningen väntas tas i bruk i mars 2024.