LKAB bjuder in leverantörer intresserade av Norrbotten – 1000 anmälda

Den nya gröna industriboomen i norra Sverige kräver nya företagsetableringar och arbetskraft. För att locka företag till Norrbotten bjuder LKAB i morgon in nyfikna leverantörer till ett digitalt evenemang för att berätta om möjligheterna.

Gruvföretaget LKAB räknar med att ca 3000 nya jobb kommer skapas bara kring den egna verksamheten de närmaste två decennierna, när produktionen ställs om mot fossilfri järnsvamp och gruvverksamheten blir cirkulär och sällsynta mineraler utvinns ur gruvavfall. För att locka leverantörer till Norrbotten bjuder företaget därför in till en digital Leverantörsdag i morgon – med fler än 1000 anmälda hittills.

– Den enskilt största insatsen som sker i Sverige för att sänka koldioxidutsläpp sker nu. Och det är dags att hoppa på tåget, kommenterar Niklas Johansson, direktör Kommunikation och Klimat LKAB. 

LKAB:s omställning sker i första hand på plats i Gällivare, Kiruna och Svappavaara, men även på andra orter. Utveckling av befintliga och nya affärsmodeller, innovativa samarbeten och partnerskap är en förutsättning. Med växande städer behövs dessutom mer av det människor vill ha och behöver för att trivas både på jobbet och på fritiden.

– Vi behöver vara kreativa tillsammans med andra företag och entreprenörer för att lyckas. Vi hoppas att fler företag ska vilja satsa i vår region, säger Caroline Wiss, inköpschef på LKAB i ett pressmeddelande.