Lloyds Apotek byter vd efter ägarbyte

Stig Tornell tillträder som ny vd för apotekskedjan Lloyds Apotek vid årsskiftet. Han efterträder Karl Eckerdal som går vidare till nya utmaningar utanför koncernen.

I april kungjorde hälsovårdsaktören CEPD N.V. (Corporation of European Pharmaceutical Distributors N.V.) planer på att förvärva Lloyds Apotek och affären slutfördes i juni i år. Koncernen förvaltar bland annat en kedja med nästan 1 300 apotek i Polen och Litauen. Karl Eckerdal har varit vd för apotekskedjan i Sverige, men lämnar till årsskiftet både företag och koncern.

– Vi vill tacka Karl för hans goda ledarskap och engagemang inom Lloyds Apotek, där han sedan starten, varit en viktig del i att bygga den moderna och innovativa apotekskedja som Lloyds Apotek idag är på den svenska marknaden. Men också för hans dedikerade insats under de senaste månadernas integration, sedan CEPD förvärvade Lloyds Apotek. Vi önskar Karl lycka till med sin nästa utmaning, kommenterar Mariola Belina-Prasmowska, styrelseordförande i LloydsApotek.

Ny vd blir Stig Tornell, nuvarande kommersiell direktör. Stig har över tio års erfarenhet från apoteksbranschen, bland annat som vd för Kronans Apotek.

– Jag ser med tilltro fram emot denna roll och att få vara med på denna fortsatta resa och bidra till att förädla det som idag genomsyrar verksamheten på Lloyds Apotek, samtidigt som jag ser stor potential i att utveckla och göra oss till en starkare aktör med vår nya ägare i ryggen, kommenterar Stig Tornell.