Logent förvärvar danskt tullbolag

Logent Group förvärvade den 31/1 2022 Niels Bonde Spedition ApS som är en tullaktör i norra Danmark med kontor i Hirtshals. Bolagets vd Niels Bonde blir ansvarig för Logents danska tullverksamhet.

Med detta förvärv stärker Logent sitt erbjudande inom tull och stärker sin position som ett av Nordens ledande tullbolag med kontor i Örje, Svinesund, Göteborg, Århus, Padborg och nu även Hirsthals.

– Jag är väldigt glad att gemensamt stärka vår förmåga och fortsätta att utveckla vårt marknadserbjudande och ser fram emot fortsatt tillväxtresa tillsammans med vår nya ägare Logent Group, kommenterar bolaget vd Niels Bonde, som får ansvar för Logents tullverksamhet i Danmark och rapporterar till Henrik Hansson, affärsområdeschef för tull på Logent.

– Jag glädjer mig att vi med detta uppköp kan ta en position i norra Danmark och samtidigt erhåller en stark ny kompetens inom Tull. Jag ser nu att Logent, som komplement till vårt nuvarande erbjudande, även kan erbjuda lokal närhet i Hirtshals som är en viktig knutpunkt mot Norge, Storbritannien och Island, kommenterar Logent Groups vd Mats Steen.