Budbee växer i Norrland

Last-mile-aktören Budbee går nu live med terminaler i fyra norrländska städer; Umeå, Luleå, Östersund och Sundsvall. Totalt beräknas satsningen generera drygt 70 arbetstillfällen mot slutet av året.


Snabbväxande Budbee omsatte drygt 800 miljoner SEK 2021 och har verksamhet i Sverige, Danmark, Finland, Belgien och Nederländerna. Nu expanderar bolaget sitt nätverk till Norrland och går live med sina tjänster i Umeå, Luleå, Östersund och Sundsvall.

En bakomliggande orsak till satsningen är att Lyko förra veckan tog bort Postnord och Schenker som leveransalternativ i Sverige.

– Vi ser nu exempel på e-handlare som väljer att avsluta sitt samarbete med de traditionella spelarna som inte erbjuder fossilfria leveranser, varför det blir extra viktigt för oss att expandera så vi når de kunder som tidigare endast haft traditionella alternativen, kommenterar Pontus Håstlund, Nordic General Manager, Budbee.

Terminaler kommer etableras i de fyra städerna, vilket gör att satsningen totalt kommer generera drygt 70 arbetstillfällen mot slutet av året. Från och med slutet av april kommer invånare i de fyra städerna kunna nätshoppa och få leverans med Budbee.

– Utöver att kunna erbjuda moderna e-handelsupplevelser till fler samt nya arbetstillfällen, ser vi fram emot att kunna hjälpa lokala e-handlare. Efterfrågan från dem har varit stor och vi kommer hjälpa dem att öka trafiken till sina butiker samt stärka deras erbjudande gentemot slutkonsument, kommenterar Pontus Håstlund.