Logicenters bygger 14 500 kvm i Örebro

NREPs logistikutvecklingsbolag Logicenters inleder nu bygget av en 14 500 kvm stor logistikfastighet på Vältgatan i Pilängen, Örebro som förväntas stå klar under hösten 2022. Fastigheten är fullt uthyrd till en icke namngiven hyresgäst.


Det är på Vältgatan i Örebro som Logicenters påbörjar utvecklingen av sin första anläggning i regionen. Anläggningen har en total yta på 14 500 kvm, fullt uthyrd och planeras att färdigställas under hösten 2022.

Fastigheten, som ligger i Pilängen med grannar som Swedol, Postnord och Schenker ska miljöcertifieras enligt Breeam “Very Good” och utrustas med solceller.

– Vi är mycket glada över att vi nu etablerar oss i Örebro då vi ser en stor potential i området. Anläggningen är strategiskt placerad i Pilängen med goda kommunikationer och närhet till storstadsregionerna. Dessutom anses Örebro vara ett av de främsta logistikområdena i Sverige och vår närvaro i regionen är viktig för att stärka Logicenters position som en ledande logistikaktör i Norden ytterligare, kommenterar Logicenters vd Matthias Kettelhoit.

– Vi vill varmt välkomna Logicenters till Örebro. Vi är mycket stolta över att en av Sveriges logistikaktörer väljer att etablera sig i vår kommun. För oss är det viktigt att vi fortsätter arbeta med att det finns mark färdig för företag att etablera sig på, något som vi tror kommer att skapa möjligheten till fler arbetstillfällen och öka sysselsättningen i vår kommun. Dessutom är den här etableringen ett bevis på fördelarna med Örebros strategiska läge och vi tror att det här kan vara det första av flera samarbeten framöver, kommenterar Örebros KSO John Johansson.

Ett svar på ”Logicenters bygger 14 500 kvm i Örebro

Kommentarer är stängda.