Logicenters bygger för DSV i Finland

Logistikfastighetsutvecklaren Logicenters förvärvar mark i Vanda norr om Helsingfors, där man planerar att bygga en 11 000 kvm stor anläggning för hyresgästen DSV Solutions räkning. Fastigheten väntas stå klar i mitten av 2024, och ligger nära DSVs befintliga anläggning i området.

Jarko Äikää, Logicenters

Logicenters förvärvar mark i finska Vanda (finska Vantaa), strax norr om Helsingsfors, där man kommer att bygga en anläggning åt DSV Solutions Oy. Det danska logistikföretaget har skrivit på ett långsiktigt hyresavtal där planerad inflyttning sker under andra kvartalet 2024.
Den nya fastigheten får en total yta på 11 000 kvm och kommer att byggas enligt Breeam Very Good och ska bl a utrustas med solceller på taket.
– Vi är väldigt glada över att ha hittat en perfekt lösning åt DSV och ser fram emot ett långsiktigt samarbete tillsammans. I och med utvecklingen av den nya moderna logistikanläggningen utökar Logicenters sin närvaro i Helsingforsregionen, vilket är landets primära utgångspunkt, kommenterar Jarkko Äikää, marknadschef på Logicenters i Finland.

Det nya logistikcentret kommer att byggas i närhet av Ring III i Vanta med tio minuters bilväg från Helsingfors-Vanda flygplats och god anslutning till Helsingfors och andra större städer i södra Finland.

DSV växer i Vantaaa

Jan Magnus Nordberg, DSV

Danska DSV är världens tredje största logistikföretag och bolagets TPL-del DSV Solutions opererar hundratals lager globalt, med en total lageryta på över 6 miljoner kvm. Bolaget växer snabbt i Sverige, där man just nu bygger två TPL-fastigheter på totalt 175 000 kvm i Landskrona, som ska stå klara under 2024 – Sveriges största logistiketablering någonsin.

Nu utökar DSV alltså även sin närvaro i Finland: Den nya fastigheten ligger cirka 500 meter från företagets befintliga logistikcenter på 63 000 kvm som byggdes av Lehto Group och togs i drift 2019, och som även innehåller DSVs finska huvudkontor.
– Vi är framför allt nöjda med det fina samarbetet tillsammans med Logicenters som verkligen haft förmågan att anpassa sin anläggning efter våra behov. När fastigheten väl är på plats kommer det vara en perfekt möjlighet för oss på DSV att expandera vår logistikverksamhet i Vantaa, nära hjärtat av huvudstadsregionen, med bra anslutningar till hela Finland, kommenterar Jan Magnus Nordberg, vd på DSV Solutions i Finland.

Av Hilda Hultén