Logicenters bygger logistikanläggning i danska Köge

Första spadtaget har tagits för Logicenters 16 000 kvm stora logistikanläggning i danska Köge. Fastigheten byggs på spekulation och ska färdigställas under våren 2022.

Under 2020 förvärvade Logicenters en 160 000 kvm stor markyta i den danska logistikparken Skandinavisk Transport Center i Köge, söder om Köpenhamn. Logistikfastighetsaktören har planer på att utveckla anläggningar om 68 000 kvm i parken. Nu har första etappen påbörjats med utvecklingen av en 16 000 kvm stor logistikanläggning som byggs på spekulation. Fastigheten beräknas stå färdig våren 2022 och det ska finnas möjlighet att installera solceller på taket.

– Vi är mycket glada över att ha tagit det första spadtaget av vår nya fastighet i Skandinavisk Transport Center. Köge är ett extremt bra logistikläge med närhet till internationell flygplats, viktiga motorvägar och hamnar. Vi ser därför fram emot att få välkomna vår framtida hyresgäst till en toppmodern och hållbar logistikanläggning i ett optimalt läge i Öresundsregionen, kommenterar Matthias Kettelhoit, vd för Logicenters.