Logicenters förvärvar last mile-fastighet i Oslo

Logistikfastighetsaktören fortsätter sin Norge-satsning med ett nytt förvärv i Skytta, utanför Oslo. Last mile-fastigheten genomgår en tillbyggnad och kommer ha en total uthyrningsbar yta på 17 000 kvm när den står klar i maj 2023.

Logicenters har under året genomfört en satsning på den norska marknaden huvudsakligen fokuserad på Oslo-regionen, men även med 18 000 kvm i Trondheim. Nu förvärvar de ett distributionscenter för last mile på Brennavegen 20 i Skytta, strax norr om Oslos stadsgräns. Säljare är ett joint venture mellan LED Ejendom och Furuholmen Ejendomsutvikling, som köpte fastigheten i början av 2021.

– Logicenters är mycket nöjda med förvärvet av en högkvalitativ last mile-fastighet i Oslo-regionen. Vi har sedan tidigare en bred erfarenhet från investeringar i området och vi anser att Brennavegen 20 är en utmärkt passform för vår portfölj som har ökat fokus på flexibla last mile-fastigheter. Byggnadens tekniska och fastighetsspecifika egenskaper stämmer väl överens med våra krav, kommenterar Matthias Kettelhoit, vd för Logicenters.

När tillbyggnaden är färdig blir anläggningens totala yta 17 000 kvm, fördelat på fyra hyresgäster. I den befintliga delen hyr Nittedal kommun och Andvord in sig. I den nya delen väntas skaldjursaktörerna Filetfabrikken och Domstein flytta in i maj 2023.

– Det här är en spännande och flexibel fastighet av hög kvalitet som ligger precis utanför Oslos stadsgräns. Vi har en hög efterfrågan på högkvalitativa fastigheter norr om Oslo och vi hoppas att det här är ett av många förvärv i regionen framöver. Förvärvet av anläggningen är en viktig del av vår strategi på den norska marknaden, kommenterar Bråten Nordby, Investment Manager på Logicenters.