Logicenters hyr ut 16 000 kvm i danska Köge

Det är läkemedelsdistributören Movianto som tecknat ett hyresavtal med Logicenters gällande 16 000 kvm lageryta i Skandinavisk Transport Center, Köge. Avtalet avser ett högteknologiskt farmaceutiskt lager med inflyttning under tredje kvartalet 2022.

Logicenters har tecknat ett hyresavtal om den fastighet i Köge som aktören började bygga på spekulation i april 2021. Hyresgästen är Movianto, ett ledande logistikföretag inom läkemedelsdistribution i Danmark. Hyresavtalet avser ett högteknologiskt farmaceutiskt lager på en total yta om 16 000 kvm, med möjlighet att installera solpaneler på taket.

– Det högteknologiska lagret blir en toppmodern och hållbar logistikanläggning som kommer kunna tillgodose Moviantos behov samt effektivisera deras logistikverksamhet, Vi ser fram emot att välkomna Movianto till deras nya lager i Köge under tredje kvartalet av 2022, kommenterar Thomas Petersen, Commercial Manager, Logicenters.

Det nya lagret ligger i logistikområdet Skandinavisk Transport Center söder om Köpenhamn där Logicenters köpte 160 000 kvm mark i slutet av 2020. Det är på den marken det nya lagret ligger.

– Vi ser fram emot att flytta in i en ny lokal som är anpassad för vår verksamhet. Inom läkemedelsbranschen ser vi ett större behov av logistiklösningar och framför allt distribution. Vi tror att anläggningen i Köge kommer bli en viktig del för vår affär och för att fortsatt effektivisera vår distribution de kommande åren, kommenterar Marina Steensen, Danmark-vd för Movianto.