Logicenters hyr ut till DS Smith i Birkala

Den brittiska förpackningsaktören DS Smith flyttar i mars in i Logicenters nyligen utbyggda anläggning i finska Birkala, sydväst om Tammerfors. Anläggningen har i samband med utbyggnaden anpassats för modern logistik.

Brittiska DS Smith tillverkar förpackningar av kartong, och är i Sverige inblandade i Chalmers och Postnords forskningsprojekt för att minska mängden onödig luft i förpackningar. I mars flyttar de in i nya lokaler i Birkala, ungefär tio mil sydväst om Tammerfors. Anläggningen har byggts ut av fastighetsägaren Logicenters och anpassats för modern logistikverksamhet.

– Vi är glada över det här partnerskapet och ser fram emot att flytta in i vår nya anläggning. Logicenters har levt upp till DS Smiths krav på en modern och hållbar byggnad i närhet till attraktiva transportsträckor. Produktionen i Birkala och Tammerfors, kombinerat med våra andra fabriker, kommer göra det möjligt för oss att leverera exakt den typ av kartongförpackningar våra kunder behöver, kommenterar Ari Viinikkala, vd för DS Smith i Finland.

Anläggningen ska stå färdig i februari och certifieras enligt Breeam Very Good. Den utrustas med solceller och bergsvärme.

– Vi på Logicenters är väldigt glada att vara en del av utvecklingen av DS Smiths nya anläggning i linje med vår ambitiösa hållbarhetsprofil. Den nya fabriken har anpassats för morgondagens logistik och har backats upp av ett riktigt starkt samarbete. Jag vill ta tillfället i akt och välkomna vår nya hyresgäst, kommenterar Jarkko Äikää, Commercial Manager på Logicenters i Finland.