Frisörgrossist flyttar till Skillingaryd

Den växande frisörgrossisten Headsup, kända för varumärket Beardmonkey för manlig skönhetsvård, flyttar lager och kontor från sina nuvarande lokaler utanför Jönköping till Skillingaryd där man bygger en ny anläggning intill E4, närmare produktionen. “Vi producerar 90 procent av våra egna produkter i Sverige” berättar medgrundaren Alexander Svenningson.

Alexander Svenninngson och Marcus Ahlgren flyttar logistiken “hem” till Skillingaryd. Foto Headsup

Headsup är en svensk frisörgrossist som startade 2012 när de två Skillingaryd-bördiga barndomsvännerna Alexander Svenningson och Markus Ahlgren köpte en frisörgrossistverksamhet, därefter ännu en, och sedan startade det manliga skönhetsmärket Beard Monkey 2015. Idag har bolaget grossistverksamheten och två varumärken, förutom Beard Monkey även Ellwo, som riktar sig till kvinnor. Det mesta tillverkas lokalt hos Skillingarydssalvan, som startades av Alexanders farfar.

– 90 procent av våra egna produkter tillverkar vi lokalt här i Sverige, sen säljer vi ju saxar och annat genom grossistvarumärket som inte tillverkas här, men vi försöker vara så lokala som möjligt, berättar Alexander Svenningson.

90 procent av våra egna produkter tillverkar vi lokalt här i Sverige

Företaget växer och nu gör man en storsatsning och flyttar bolaget logistiken från de nuvarande lokalerna utanför Jönköping till en ny, större fastighet med lager och huvudkontor precis intill E4 i Skillingaryd, Båramo med beräknad inflytt sommaren 2023. De nya lokalerna ger ökat lagerutrymme vilket betyder förbättrad logistikeffektivitet och ökad leveranssäkerhet. Tomtplaceringen innebär
förenklade leveranser, optimerade leveranstider, gynnsamt skyltläge och ökad synlighet.

– Vi bygger 720 kvadratmeter, spaden sätts i jorden om någon vecka, och förhoppningen är att vi ska kunna flytta in i sommar. Det är ett jättebra läge för oss, både för distribution och för att vara nära vår produktion, säger Alexander Svenningsson.

Skiss av den nya fastigheten som Headsup bygger i Båramo.

Utöver lagret kommer även ett showroom att finnas i de nya lokalerna, där inbjudna kunder och leverantörer kan ta del av sortimentet, och möjlighet att hålla egna utbildningar, visningar och kundträffar.

Bolaget säljer sina produkter både genom egen e-handel och genom återförsäljare, dels frisörerna där man har ca 20 000 anslutna frisörer i Sveige, och dels större plattformar som Lyko och Apotek Hjärtat. Framförallt är man stora i Sverige och Skandinavien, men har även distribution till bl a Estland, Lettland, Bulgaren, Tyskland och Spanien.

– Intresset för våra produkter blir allt större och vi förväntar oss fortsatt god tillväxt i framtiden, säger Markus Ahlgren, medgrundare av Headsup AB.

Vaggeryds kommun välkomnar Headsup till en plats där de kan växa långsiktigt och vi ser fram emot att följa deras fortsatta utvecklingsresa

– Vi är glada och stolta över att Headsup i sin expansion har valt att flytta sin verksamhet ”hem” till Skillingaryd. Med sin etablering hamnar företaget mitt i Båramos utmärkta logistikläge med närhet till både järnväg och lastbilstransporter. Vaggeryds kommun välkomnar Headsup till en plats där de kan växa långsiktigt och vi ser fram emot att följa deras fortsatta utvecklingsresa, kommenterar Johan Thorsell,
näringslivschef i Vaggeryds kommun.

Av Hilda Hultén