Martin Karlsson ny operativ chef på APM Terminals Göteborg

1 mars tillträdde Martin Karlsson som ny Head of Operations på APM Terminals Gothenburg. Han har tidigare haft olika ledande positioner inom produktion och logistik på bland annat SKF och Volvo Group.

– Jag är glad över att kunna meddela att Martin Karlsson har antagit rollen som operationellt ansvarig på APM Terminals Gothenburg. Med gedigen erfarenhet inom tillverkningsindustrin och ett stort nätverk inom supply chain, kommer Martin att vara en värdefull tillgång för oss på APM Terminals, kommenterar Dennis Olesen, Managing Director på APM Terminals Nordic.

Martin Karlsson har omkring tjugo års erfarenhet från välkända företag inom tillverkningsindustrin, så som Volvo Group och SKF. Där har han bland annat arbetat med ledarskap och styrning med Lean som metod, något som han tror kommer att vara till fördel i den nya rollen som operationellt ansvarig.

– Vi står inför stora förändringar inom supply chain. Covid-19 har påskyndat den här utvecklingen, som drivs av hållbarhet. Det innebär att vi kommer att se en förändring mot mer automatisering och digitalisering inom det operationella området. Jag vill vara med och driva den resan och då finns det inget bättre ställe att vara på än APM Terminals, som omsätter majoriteten av den nordiska värdekedjan, kommenterar Martin Karlsson, Head of Operations på APM Terminals Gothenburg.

– Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med alla engagerade medarbetare på APM Terminals Nordic. Här ser jag ett stort engagemang och en vilja att ständigt förbättra verksamheten, något som jag tror är nyckeln till framgång, avslutar han.