Matgrossister flyttar in hos Wihlborgs i Helsingborg

Det växande Helsingborgsföretaget Svensk Foodservice flyttar under hösten in i Wihlborgs lagerlokal på Väla Södra i Helsingborg. Frukt- och gröntföretaget GGB Fruit flyttar in samma dag, vilket innebär en total uthyrning om ca 2 400 kvm.

Svensk Foodservice är en grossist inom hotell, restaurang och catering som erbjuder frukt, grönsaker och mejerivaror. De kommer hyra det mesta av ytan, 1 630 kvm på ett avtal om sex år. De flyttar in den 1 november i år.

– Svensk Foodservice är i ett expansivt skede där vi utökar och utvecklar vårt sortiment tillsammans med våra kunder. Vi ser fram emot att flytta in i de nya lokalerna, kommenterar Thiru Navaratnam, marknadschef på Svensk Foodservice.

GGB Fruit Import importerar frukt och grönsaker som sedan levereras i hela Skandinavien, men med fokus på den svenska marknaden. De kommer hyra 740 kvm i ett sexårigt avtal. Även de flyttar in den 1 november.

– Väla södra är ett eftertraktat område i Helsingborg med goda kommunikationer och ett brett utbud av service alldeles i närheten. Fastigheten har hög standard och erbjuder bra möjligheter att kombinera kontor, butikslokal, lager och produktion beroende på behov. Det är roligt att kunna välkomna två nya, spännande företag hit, kommenterar Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.