Mathem tar in ytterligare halv miljard – utvecklar lagret

Mat-ehandlaren Mathem har genomfört en nyemission om 500 miljoner kronor. Pengarna ska användas till färdigställandet av Mathems nya automationslager i Larsboda samt integreringen av Mat.se.

De största aktieägarna Kinnevik, Axfood, Verdane och AMF deltog med betydande belopp tillsammans med ett antal nya och existerande aktieägare.

– Mathems tillväxtresa fortsätter baserat på att skapa en bekvämare och enklare vardag för våra kunder. Jag är tacksam över förtroendet från våra investerare i den här nyemissionen. Nu fokuserar vi på att realisera vår strategi och ser fram emot öppningen av vår toppmoderna samt miljöanpassade anläggning i Larsboda, kommenterar Johan Lagercrantz, vd på Mathem.

Det resta kapitalet kommer att stötta bolagets framtida tillväxt- och lönsamhetsinitiativ enligt bolagets affärsplan. Dessa inkluderar det nya lagret i Larsboda som förväntas tas i drift under det fjärde kvartalet i år, automationsinvesteringar samt slutförandet av sammanslagningen med Mat.se. Bolagets målsättning är att uppnå lönsamhet på EBITDA-nivå under 2024 och genom fortsatt tillväxt nå en hög ensiffrig rörelsemarginal över tid.

– Vi är glada att hälsa nya aktieägare välkomna till Mathem och vi är stolta över det fortsatta förtroendet från existerande ägare i bolagets utveckling, kommenterar Andreas Bernström, styrelseordförande i Mathem.