Maxus tar hem storaffär – levererar 50 eltransportbilar

Kinesiska elbilstillverkaren Maxus gjorde entré på den norska marknaden 2018, men i Sverige har företaget hittills varit relativt okänt. Nu tar de hem en svensk storaffär genom att leverera 50 eltransportbilar till L&T Sverige, som erbjuder tjänster inom fastighetsteknik, hygienservice och lokalvård.

Fordonen levererades vid ett lunchevent som L&T organiserat och kördes i karavan till företagets kontor i Sköndal. Med på eventet fanns flera av företagets samarbetspartners och Stockholm stads Miljö- och klimatborgarråd, tillsammans med företagets vd Erik Sundström.

– Vår affärsmodell syftar till att bidra till en cirkulär ekonomi och då är det extra viktigt med ett hållbarhetstänk i hela värdekedjan. Att köpa 50 nya eltransportbilar på ett ett bräde blir ett sätt att agera här och nu istället för att vänta till 2025, sa Erik Sundström, vd för L&T, vid eventet.

De levererade eltransportbilarna, modell E-Deliver 3, finns i två olika längder med en lastvolym på 4,8 eller 6,3 kubikmeter och upp till 1 000 kg nyttolast. Det finns även två olika batteripaket på antingen 35 eller 52,5 kWh med en räckvidd på 185-342 km, beroende på längd och batteripaket.

– Vi ser en fortsatt stark efterfrågan på just eltransportbilar. Marknaden ser ut att växa för varje kvartal. Det är glädjande för oss på Maxus samtidigt som det är en vinst för klimatet, kommenterar Petter Nordesjö, Sverigechef för Maxus.