Meca fördubblar reservdelslager i Malmö

Den 1 mars inviger Meca sitt utökade reservdelslager i Region Syd. Lagerytan har utökats till totalt 2 500 kvm och Meca kan nu fördubbla antalet produktartiklar till 40,000 med ett sortimentsutbud anpassat för både personbilar och tunga fordon.

– Vårt utökade reservdelslager är ett superlager där vi både till yta och antalet artiklar är ett av de största i Region Syd. Vi kommer därmed i större omfattning ha möjlighet att leverera fler produkter snabbare i ett område som sträcker sig över hela Skåne och närliggande län, kommenterar Carl Johan Åström, vd för Meca och Mekonomen Sverige där Meca ingår.

Meca erbjuder idag närmare 100 000 artiklar via lokala och centrala lager i Sverige med leverans senast dagen efter beställning. Med det utökade lagret i Malmö kan man leverera 40 000 artiklar till bilverkstäder och reservdelsbutiker på samma dag i Skåne med omnejd. Sortimentet omfattar reservdelar, förbrukningsartiklar och verktyg, anpassat för såväl privata bilägare som verkstäder.

– Beställning av våra delar sker via vår webshop meca.se alternativt via telefon. Leveranserna sker via expressbilar under dagtid. För att säkerställa att vi också är så effektiva som möjligt och samtidigt minska den totala miljöpåverkan samarbetar vi med andra aktörer på marknaden för en gemensam logistik, kommenterar Rickard Johannisson, regional försäljningschef, Meca Sweden.