Mikael Andersson ny styrelseordförande för Fleaty

Fleaty – “Tiptap för grustransporter” får en ny styrelseordförande i form av Mikael Andersson, tidigare vd för åkeriet Märsta Förenade.

Fleaty sammankopplar företag i form av beställare, transportörer och återförsäljare av grusprodukter. Som beställare får du ditt material levererat samma dag, med ett par knapptryck via deras mobilapplikation.

Sedan lanseringen 2019 har Fleaty haft en stabil bokningsfrekvens på cirka 100 körningar i veckan via sin mobila plattform, vilket resulterade i en omsättning på 17.5 miljoner första året.

– Det är en ära att kliva in som styrelseordförande i Fleaty. Bolaget har potential att med hjälp av digitalisering revolutionera den svenska byggindustrin och den resan vill jag vara med på, säger Mikael Andersson.

– Fleaty växer så det knakar på alla plan. Nu stärker vi upp organisationen på ledningsnivå med Mikael Andersson, en erfaren ledare och entreprenör som vet hur man strategiskt leder ett bolag med hög tillväxtpotential och i personalen med Robert Nilsson, en duktig säljare som ska driva in flera kunder till bolaget, säger Filip Stamenkovic, vd och grundare för Fleaty.

Mikael Andersson har senast varit vd på Märsta Förenade under sju år och tog bolaget från 300 miljoner till en miljard i omsättning. Han har tidigare även varit vd för Taxi Stockholm.