Mikael Gutman ny vd för APM Terminals Nordic

Den 1 november tillträdde Mikael Gutman som vd för terminaloperatören APM Terminals Nordic. Han avlöste därmed Dennis Lenthe Olesen som drivit den nordiska organisationen sedan den skapades 2020.

Mikael Gutman har sedan 2008 varit verksam i flera olika roller inom danska rederijätten A.P. Moller – Maersk. Han kommer närmast från rollen som chef för global upphandling inom APM Terminals.

– Jag är mycket glad över att välkomna Mikael till vår organisation. Hans omfattande erfarenhet av strategiska ledarroller kommer att vara en stor tillgång till våra nordiska kanaler. Jag är övertygad om att Mikael kommer att fortsätta vår transformationsresa och tillsammans med teamet ytterligare stärka våra synergier över Norden och vår ambition att bli den bästa och mest hållbara terminaloperatören, kommenterar Igor van den Essen, regional chef för Afrika och Europa på APM Terminals.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla den fantastiska resa som det nordiska teamet har varit på sedan starten och att arbeta med mina nya kollegor i Göteborg, Århus och Kalundborg. Jag är övertygad om att vi kommer att nå många framgångar tillsammans, kommenterar Mikael Gutman.

Tidigare vd Dennis Lenthe Olesen kommer ta en kort ledighet för att fokusera på familjen innan han påbörjar sitt nästa uppdrag.

– Jag tackar Dennis för hans ledarskap och bidrag till Norden, vår region och organisation. Jag har uppskattat hans exceptionella strategiska och kritiska tänkande och jag ser fram emot att välkomna honom tillbaka i vårt team inom kort, avslutar Igor van den Essen.