Movebybike levererar åt fruktbudet i Malmö

Cykelbudsföretaget Movebybike får ansvar för delar av fruktbudets leveranser i Malmö. Samarbetet planeras att startas den 1 januari 2022 och kan komma att utvidgas till Stockholm och Göteborg.

Fruktbudet, som ägs av Mathem, levererar fruktkorgar och andra trivselprodukter till arbetsplatser i både Sverige och Danmark. Bolaget har 35 års erfarenhet på marknaden och över 6 500 bud levereras varje vecka. Samarbetet med Movebybike innebär ett ansvar för en viss del av Fruktbudets leveranser. Samarbetet planeras att starta i Malmöregionen med start den 1 januari 2022, för att sedan ev. expandera till Göteborg och Stockholm. 

– Vi är otroligt glada över detta samarbetsavtal med Fruktbudet. Fruktbudet har en ambition att vara det mest ansvarstagande företaget i deras bransch när det gäller miljöfrågor – vilket går hand i hand med våra ambitioner. Samarbetet är ytterligare ett kvitto på att fler vill vara med på resan mot en mer hållbar och grön leveranskedja i Sverige, kommenterar Lisette Hallström, vd Movebybike.

– Fruktbudet vill leda utvecklingen och vara Sveriges mest miljö- och klimatmedvetna leverantör i fruktkorgsbranschen. Samarbetet med Movebybike ger oss ännu bättre förutsättningar att nå det målet och vi ser fram emot att tillsammans bidra till en mer miljövänlig transport av fruktkorgar till arbetsplatserna i Sverige, kommenterar Freddy Svensson, Logistikchef, Fruktbudet – Syd.