GDL förvärvar Tima Logistik

Logistik- och transportaktören GDL, särskilt starka i södra Sverige, köper jordbrukslogistikföretaget Tima Logistik AB. “Förvärvet är en del i GDL:s strategi att stärka sitt erbjudande inom jordbrukslogistik och bredda den geografiska närvaron” skriver GDL i ett pressmeddelande.

TIMA Logistik AB, med säte i Lidköping, erbjuder framför allt logistiklösningar för lantbrukstransporter i hela Sverige enligt GTP-standard. Bolaget grundades 2015 och verksamheten omfattar i dag sju medarbetare. Tima omsatte senaste räkenskapsåret 2020 126 miljoner kronor.

– Vi är glada att affären är på plats, och ser fram emot att vara en del av GDL. Dels handlar det om GDL:s storlek och kapacitet, dels om att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med våra nya kollegor, kommenterar Björn Lidberg, vd på Tima Logistik AB.

Affären undertecknades den 27 oktober 2021, och från och med den 1 januari 2022 kommer Tima att vara en del av GDL:s avdelning för jordbrukstransporter.

– Tima Logistik AB är ett mycket etablerat och välskött bolag med en verksamhet som förstärker och utvecklar vårt erbjudande. Här finns en lång erfarenhet och stor kunskap som kommer att innebära bättre och fler utvecklingsmöjligheter för våra kunder, åkare och medarbetare, kommenterar Peter Steenfeldt-Jensen, GDL:s avdelningschef för jordbrukstransporter, i ett pressmeddelande.

Under våren 2020 etablerade GDL bygg-, anläggnings- och miljöverksamhet i Tranås, och en terminal för tempererat gods i Stockholm.