Movebybike tar in 5,2 miljoner i kapital

I en företrädesemission, som avslutades den 23 december, tar det svenska cykelbudsföretaget Movebybike in 5,2 miljoner kronor i kapital. Utfallet visar på en kraftig överteckning, där ca 156 procent av de erbjudna aktierna tecknades.

I företrädesemissionen gavs även allmänheten möjlighet att teckna, vilket resulterade i att 10 237 512 aktier tecknades och garanterades. Det är en teckningsgrad på 156 procent av de ursprungligen erbjudna aktierna. Tack vare det stora intresset får företaget nu in ca 5,2 miljoner kronor före emissionskostnader, pengar som ska stödja bolagets tillväxt och utveckling.

Lisette Hallström, vd för Movebybike, kommenterar resultatet i ett pressmeddelande:

“Jag vill tacka alla som valde att delta i företrädesemissionen. Det stora intresset är ett tydligt kvitto på att vi ligger rätt i tiden och att även omvärlden ser positivt på utvecklingen av logistikbranschen. Ert förtroende har hjälpt oss att säkerställa tillräcklig finansiering för att fortsätta mot målet att bli en ledande aktör inom lastmile för citykärnan och att ta de sista stegen till att bli ett lönsamt bolag med verksamhet på en snabbt växande global marknad.”

Genom företrädesemissionen nyemitteras totalt 6 548 560 aktier, antalet aktier går därmed upp till totalt 14 734 260. Företagets aktiekapital ökar med 6 548 560 kronor till 1 473 426 kronor.