Na-kd köper loss sitt lager – och säljer det till Logicenters

Na-kds nya lager i Landskrona är en av finalisterna till priset Årets Logistiketablerings 2020, ett pris som delas ut idag. Vinnaren presenteras 12.15 på Business Arena Göteborg. Nu köper Na-kd loss lagret av byggaren CH Square och säljer det vidare till Logicenters.

Överenskommelsen avser fastigheten Kronan 5, med en byggnad om totalt ca 23 000 kvm och som i dagsläget är fullt uthyrd till Na-kd. Fastigheten stod klar i början av juli 2020 efter ett rekordsnabbt lagerbygge från scratch.

– Na-kd har ett optionsavtal som ger dem rätt att förvärva fastigheten. Att de väljer att nyttja denna option visar att våra egenutvecklade fastigheter är attraktiva. Vi är stolta över att kunna lämna över en sådan fastighet till Na-kd, kommenterar Jan Lindberg, styrelseordförande i CH Square.

CH Square, som ägs av Charmilla och Hökerum Fastigheter, hade tänkt behålla lagret själva långsiktigt, där Hökerum och Charmilla hade ett gemensamt ägande av fastigheten. Enligt Peter Nilsson, vd på CH Square, är det inget ovanligt att kontrakt innehåller denna typ av option.

– Det förekommer att hyresgäster vill kunna ha möjligheten att själva äga sina lager någon gång i framtiden, och på så vis hänga med i utvecklingen. Vi jobbar med andra liknande kontrakt. Men i det här fallet gällde det ju inte något eget ägande.

Oscar von Konow, COO på Na-kd, tackar för ett gott samarbete i en kommentar:

– Vi är supernöjda med vårt nya automatiserade lager som är perfekt lämpat för vår internationella e-handel och snabba tillväxtresa. Vi hade från början en riktigt tight tidsplan för att vara igång innan Black Week 2020 och byggnaden stod t.o.m. klar en månad före plan. CH Square har visat på stort kunnande och engagemang i processen, säger Oscar von Konow.

Säljer till Logicenters

Na-kd har dock inte haft för avsikt att behålla sitt lager, utan säljer det direkt vidare till Logicenters. Förvärvet innebär att Logicenters nu har två nya lager i logistikparken, där även Logicenters egenutvecklade lager på 24 000 kvm ligger, med Thomas Cook Travel Retail som största hyresgäst på omkring hälften av ytan.

Logicenters tillträder fastigheten den 16 november 2020.

Av Hilda Hultén