Nätapotek levererar till vården

Nätapoteket Meds meddelar att de tillsammans med sina samarbetspartners och inköpskanaler har beställt stora mängder andningsskydd och annat skyddsmaterial från Kina – material som sen ska levereras till svenska sjukhus.

Det första planet med skyddsmasker landar i Stockholm idag, måndag, och maskerna ska levereras till akutsjukhus som Karolinska och Östersunds Sjukhus. Initiativet sker, enligt bolaget, helt utan vinstsyfte.

– Vi startade Meds för att möta ett växande kundbehov, och det ligger i vårt dna att alltid utvecklas efter det. Just nu finns akuta behov inom vården, och då föll det naturligt för oss att snabbt ställa om för att kunna hjälpa till på bästa sätt, kommenterar Björn Thorngren, vd för Meds i ett pressmeddelande.  

– Vi har unika partners, kompetenser och logistikmöjligheter som gör att vi kan göra skillnad och då är det självklart att vi aktiverar detta åt svensk sjukvård.

Initiativet uppskattas av sjukvården.

– Vi är väldigt tacksamma att vi får chansen att ta del av den utrustning som anländer till Sverige via Meds. Detta gör att våra hjältar i vården kan känna sig lite tryggare!, kommenterar Lena Larsson, Inköpschef Region Jämtland Härjedalen i ett pressmeddelande.