Nivika bygger logistik för Rudhäll i Värnamo

Fastighetsbolaget Nivika har tecknat avtal om att uppföra och hyra ut ett 3 000 stort nytt lager för supply chain-företaget Rudhäll Industri, en del av Bufab Gruppen. Anläggningen byggs på Bredasten industriområde i Värnamo.

Bufab-ägda Rudhäll Industri erbjuder kunder en helhetslösning som supply chain-partner för inköp, kvalitetssäkring och logistik av mekaniska komponenter. Nu har man tecknat avtal med Nivika gällande en ny anläggning i Värnamo på ca 2 900 kvm fördelat på kontor och produktionslokaler. Byggstart för fastigheten beräknas till oktober 2024, inflyttning planeras till hösten 2025.

– Vi ser fram mot etableringen i Värnamo i nya och helt anpassade lokaler för vår verksamhet. Rudhälls uppdrag är att leverera hållbar och lönsam tillväxt och vi arbetar kontinuerligt för att skapa värde för våra kunder. Etableringen på Bredasten kommer att öka kännedomen om vårt varumärke, underlätta rekrytering av framtida medarbetare och öka värdet för våra kunder, kommenterar Henrik Adinger, vd för Rudhäll Industri.

Avtalet med Nivika inkluderar ett tioårigt hyresavtal.

– Det är roligt att få förtroendet att bygga en ny anläggning i Värnamo åt en global aktör med lokal närvaro, vi är väldigt glada över att ha hittat ett upplägg där båda känner sig nöjda. Vi ser ett stort intresse för lager- och industrifastigheter på våra orter, detta blir den sjunde byggstarten inom två år som Nivika genomför på Bredasten industriområde, kommenterar Rasmus Olsson, uthyrningschef på Nivika.