NTEX färvärvar i Belgien och Italien

Transport- och logistikbolaget NTEX utökar sin europeiska närvaro genom att förvärva transport- och speditionsbolaget Scanroad i Belgien samt 20 procent i det italienska fraktbolaget ITX Cargo S.R.L.

Sommaren 2021 förvärvade NTEX Scanroad Sverige och Scanroad Frankrike. Genom att nu förvärva även Scanroad Belgien utökar bolaget sin verksamhet i centrala Europa ytterligare. Det belgiska företaget är experter på transporter mellan Belgien och Skandinavien. I samband med förvärvet byter bolaget namn till NTEX.

– Vi fortsätter att säkra upp viktiga marknadsandelar i Belgien och genom förvärvet kan vi erbjuda våra kunder ett ännu bättre utbud. Det känns fantastiskt att välkomna dem till oss på NTEX, kommenterar Thonas Ström, vd och grundare av NTEX AB.

Bolaget förvärvar också 20 procent av det italienska fraktbolaget ITX Cargo S.R.L. Bolaget grundades 1998 för att transportera gods mellan Italien och Skandinavien. Idag transporterar de gods över hela Europa, med huvudkontor i Milano. De största marknaderna är Sverige, Storbritannien och Östeuropa.

– Vi har sen tidigare ett väl fungerande samarbete som nu går över i ett aktivt delägarskap. Italien är en viktig marknad för NTEX och med förvärvet expanderar vi vårt nätverk i landet och i Sydeuropa, kommentar Thomas Ström.