NTEX förvärvar Scanroad Sverige och Frankrike

Transport- och logistikbolaget NTEX fortsätter expandera genom att köpa Scanroad Sverige och Scanroad Frankrike. Genom förvärvet blir bolaget en av Sveriges största speditörer på Frankrike och Belgien.

Sedan den 1 juni 2021 är de två bolagen nu en del av NTEX. Genom affären tar bolaget strategiskt viktiga marknadsandelar i Frankrike och Belgien. Med representation på plats vill de även erbjuda kunder ett effektivare och bredare tjänsteutbud.

– Scanroad är bolag med god renommé och väletablerade kontakter. Jag är mycket glad att kunna välkomna dem till NTEX-familjen som nu är ett av de absolut största svenska transportbolagen på den franska och belgiska marknaden, kommenterar Thomas Ström, grundare och vd för NTEX.

Thomas Ström tar också över rollen som vd för det svenska bolaget. Tidigare vd Joseph Chérian kommer arbeta med att utveckla trafiken till Skandinavien, baserad i Frankrike. Franz Durot fortsätter som vd för det franska dotterbolaget som även byter namn till NTEX.

Scanroad erbjuder bland annat väg- och intermodala transporttjänster, SECCU-trafik och terminal- och lagerhållningstjänster. Bolaget har expanderat både organiskt och genom flera förvärv de senaste åren. 2017-2019 gjorde NTEX hela sju företagsförvärv, och 2020 förvärvade man även bussbolaget Interbus.