Nu rullas Postnords realtidsspårning ut

Nu kan mottagare i 37 svenska städer följa sina e-handlade paket på karta i realtid. Funktionen skapar trygghet i leveransen. I ett nästa steg införs funktionen på mindre orter och täcker därmed in nästan hela Sverige.

Dagens Logistik skrev i januari om Postnords kommande realtidsspårning som ska låta mottagaren följa sin paketleverans digitalt. Tjänsten har hittills lanserats i 37 svenska städer. Idag, torsdag, rullas den ut även i Stockholm.

– Vi ville se att funktionen fungerar som den ska och har därför smugit ut livetracking stad för stad. Det handlar både om att våra system ska integreras men också om nya rutiner för våra 10 000 förare, kommenterar Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik på Postnord Sverige.

När nu alla större tätorter har fått denna nya funktionalitet är det dags att införa den i de mindre städerna. Närmare bestämt orter med 5 000-30 000 invånare där Postnord erbjuder kvällsleveranser 1-5 dagar i veckan. I slutet av mars bör alla kvällsleveranser ha realtidstracking.​