Ny fastighetsaktör bygger på Landvetter

Nystartade North Park Fastigheter har köpt en 14 000 kvm stor tomt vid Landvetter av Svedavia för 20 miljoner kronor. Här planerar bolaget att bygga en ny logistikfastighet på 6 500 kvadratmeter.

Swedavia har sålt en byggrätt vid Göteborg Landvetter Airport till North Park Fastigheter AB. Försäljningen är den andra på kort tid i området för Swedavia, senast i juli sålde bolaget mark till Zeppelin.

Swedavia säljer nu två markägande bolag med byggrätter i logistikparken till North Park Fastigheter AB. På en markyta om knappt 14 000 kvadratmeter planerar North Park att etablera en modern och effektiv logistikfastighet om cirka 6 500 kvadratmeter bruttoarea. Överlåtelsen väntas ske under andra kvartalet 2022. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 20 miljoner kronor.

– Vi är glada att North Park Fastigheter väljer att etablera sin nästa logistikanläggning inom Airport City Göteborg. Här kommer North Park och dess hyresgäster kunna skapa en fastighet med ett otroligt skyltläge, lättillgängligt och välexponerat intill flygplatsen och riksväg 40. Logistics Park 1 utgör knutpunkten som förenar transportslag och effektiviserar logistikflöden, kommenterar Stefan Stenberg, vd för Swedavia Real Estate.

Colliers har fått uthyrningsuppdraget för den 6 500 kvm stora fastigheten.

North Park Fastigheter grundades 2021 i Mölndal och är ett fastighetsbolag med strategi att äga och förvalta logistikfastigheter i Västsverige. Förvärvet blir North Parks första investering i området.

Planerar för ny logistikpark

Sedan tidigare har bDB Schenker, DHL Express, Postnord TPL, Rajapack, Vätterleden Logistik och Dawa Däck etablerat anläggningar i området. Majoriteten av logistikparkens 300 000 kvm markyta är färdigexploaterade eller på väg att exploateras under de närmaste två åren. Dialog förs med ytterligare intressenter för kvarvarande byggrätter. Nu pågår planeringen för nästa logistikonråde vid flygplatsen; Logistics Park 2 som ska bli mer än dubbelt så stort som det första.