Ny feedertrafik till Helsingborgs Hamn

Feedernätverket i Helsingborg fortsätter att förgrena sig, nu med X-Press Feeders som adderar Helsingborg på sin slinga Hamburg–Frederica–Köpenhamn–Bremerhaven.

Servicen har fått namnet ”Denmark Sweden X-Press” och anlöper Helsingborg på onsdagar. Slingan börjar i Hamburg och fortsätter därefter till Frederica, Köpenhamn, Helsingborg, Bremerhaven och slutligen tillbaka till Hamburg.

– Vi har haft en dialog med X-Press Feeders över tid och nu kom rätt tillfälle för en uppstart med fina utsikter. Vi ser fram mot att utveckla den nya servicen och ser att den har möjligheter att addera volym allteftersom den etableras, kommenterar Nicklas Romell, CCO i Helsingborgs Hamn.

X-Press Feeders bedriver feedertrafik över hela världen och tillhandahåller en flotta på 110 fartyg varav 40 är deras egna. Freight Solutions är agent för X-Press Feederline i Sverige.

– Vi är mycket glada att kunna addera Helsingborg till X-Press Feeders befintliga nätverk. Helsingborg har alltid stått högst upp på vår önskelista och nu är vi äntligen på plats, kommenterar Erik Edgren, liner manager X-Press Feeder, Global Freight Solutions Agency department.