Ny projektledare till Closer

Forskningsnätverket Closer anställer Vanja Carlén som ny projektledare inom temaområdet digitaliserad och uppkopplad logistik. Hon tillträdde sin tjänst i början av augusti.

Vanja Carlén är sedan början av augusti ny projektledare på Closer, som är en neutral samverkansplattform, kunskapsnod och projektverkstad för ökad transporteffektivitet och välfungerande logistik, under Lindholmen Science Park.

Vanja Carlén är utbildad civilingenjör med inriktning industriell ekonomi och supply chain på Chalmers. Tidigare har hon arbetat både på Volvo Cars och Orkla, men kommer närmast från AI Sweden där hon lett programmet AI-driven mobility där aktörer från olika delar av samhället samlas för att gemensamt identifiera utmaningar och möjligheter, bygga ny kunskap och skapa nya mobilitetslösningar med hjälp av AI. Något hon kommer att fortsätta med och utveckla i sin roll hos Closer.

Enligt Lidholmens presentation av Vanja Carlén “drivs hon av innovation och hur datadrivna insikter från aktörer i hela värdekedjan kan användas för att skapa ett effektivt och hållbart transportsystem”.