Ny tågmässa på Stockholmsmässan från 2023

Ett nytt internationellt forum där järnvägsbranschen kan samlas för att lösa framtidens hållbara transporter på räls kommer till Stockholmsmässan i april 2023. Evenemanget anordnas i samarbete med branschorganisationen Swedtrain.

Branschorganisationen Swedtrain och Stockholmsmässan ska tillsammans arrangera en ny internationell mötesplats för järnväg 2023. Det nya samarbetet kommer bjuda på både utställning och konferens för framtidens transporter av gods och persontrafik på järnväg. Målsättningen är att alla, från marknadens viktigaste aktörer, internationella och svenska utställare till besökare, ska kunna ta del av branschnyheter.

– Branschen har efterfrågat en stark mötesplats för järnvägen där framtidens viktigaste transportfrågor för att möta klimatkrisen kan diskuteras och lösas med hjälp av teknik. Vi är nu glada över att ha ingått ett samarbete med Stockholmsmässan för att gemensamt utveckla framtidens mötesplats, kommenterar Gabriel Modéus, generalsekreterare för Swedtrain.

Den än så länge namnlösa mötesplatsen ska vara ett återkommande event. Premiären är planerad till Stockholmsmässan i Älvsjö, april 2023.

– Samarbetet med Stockholmsmässan känns helt rätt i tiden nu när Sverige rekordinvesterar i järnväg och infrastruktur. Vi vill ta tillvara på kraften och tillväxten i branschen och skapa en ny mötesplats för hela järnvägsbranschen, kommenterar Björn Asplund, ordförande i Swedtrain.