Öppningen av Ikea Kållered skjuts upp – robotlagret strular

30 september skulle Ikeas nya varuhus i Kållered – det första i världen med ett robotiserat “tag själv-lager” öppna. Nu skjuter Ikea öppningen på framtiden. “Lagret är uppe och kör, men inte med rätt kvalitet”, säger Mattias Hennius, pressansvarig på Ikea, till Mölndals-Posten.

Så sent som förra veckan var planen att öppna Ikeas nya robotiserade varuhus i Kållered den 30 september, men öppningen skjuts nu upp, eftersom man ännu inte fått ut önskad kvalitet från lagret.
– För allra första gången i Ikeavärlden testar vi ett unikt robotlager som automatiskt plockar produkter som kunden annars hade plockat i varuhusets ta själv-lager. Syftet är att underlätta för personal och kunder och skapa en bättre köpupplevelse. Eftersom det är helt nytt, har det medfört utmaningar som vi inte har kunnat räkna med, säger Mattias Hennius, pressansvarig på Ikea Sverige, till Mölndals-Posten.
– Det betyder på ren svenska att det automatiserade robotlagret i dag inte levererar med den kvalitet som vi önskar. För att känna oss trygga i att kunna erbjuda det vi vill, har vi beslutat oss för att förlänga testperioden av lagret och därmed flytta fram datumet för öppningen.
Det gamla varuhuset skulle stängas i och med invigningen av det nya. Som läget är nu kommer Ikea Sverige i stället att hålla det öppet en tid till.

Av Klara Eriksson