Panattoni presenterar svensk organisation

Panattoni, Europas största utvecklare av logistik- och industrifastigheter, gick i december 2021 in på den svenska marknaden med ambition att bli en av de ledande aktörerna i Sverige. Nu presenteras företagets svenska organisation.

I december 2021 gick panattomni in i Sverige och i juni 2022 köpte logistikfastighetsutvecklaren Panattoni 121,3 hektar logistikmark mark av Kilenkrysset i Stockholmsregionen och Skåne för 3,1 miljarder SEK – den största affären av detaljplanelagd mark någonsin i Sverige. Totalt planerar Panattoni att spekulativt bygga 19 lager på de sju tomterna, som har bygglov för drygt 660 000 kvm logistikyta.

Lokala kontor har också etablerats på strategiska platser i landet. I samband med intåget anställdes Fredrik Jagersjö Rosell som vd, Daniel Andersson som Head of Structured Finance and Operations och Patrik Lööv-Wallin som affärsutvecklare. Nu har företaget tillsatt den organisation som tillsammans ska genomföra de expansiva planerna.

– Vi har lyckats rekrytera alla de roller som gör oss till en solid partner för såväl kunder som samarbetspartners. Med vår nu samlade kompetens och erbjudande kommer vi kunna genomföra stora projekt hela vägen från upphandling fram till färdig byggnad. Efterfrågan på modern lagerkapacitet på den svenska marknaden är mycket stor och vi är övertygade om att vi kommer att vara en attraktiv och konkurrenskraftig spelare, säger Fredrik Jagersjö Rosell.

Panattoni är en av världens största aktörer samt marknadsledande i Europa på utveckling av logistikfastigheter, med välkända internationella kunder som Amazon, H&M och DHL.

Följande personer kommer att ingå i det svenska teamet tillsammans med Fredrik Jagersjö Rosell, Daniel Andersson och Patrik Lööv-Wallin:

Joakim Nimmerfors, Technical Development Director. Tidigare projektchef på Logistic Contractor med kunder som bland andra Mathem.

Robert Ramsell, Technical Development Director. Kommer från Lidl och ICA och har stor erfarenhet av att arbeta med internationella organisationer och  kyl- och fryssegmentet.

Andreas Gibrand, Technical Development Director. Kommer tidigare från IKEA och har arbetat globalt i Europa och Asien. Andreas adderar kunskap från industridelen då han varit ansvarig för nybyggnation av flertalet fabriker inom koncernen.

Ziadoon Al Zubaidi, Technical Director. Kommer från en bakgrund inom kommunala fastigheter och sjukhus. Konsult från WAADE tidigare på Västfastigheter och Tyréns med uppdrag bl. a hos Skövde Kommun och Lokalförvaltningen Göteborgs Stad.

Charlotta Sahlin, Marketing & Communications Manager. Varumärkesspecialist med erfarenhet från automotive- FMCG-, hållbarhets- och fastighetsbranschen.

Åsa Augustsson, Office Manager. Tidigare kontorskoordinator på Wästbygg och blir med  sin enastående serviceförmåga en viktig del i uppbyggandet av Panattoni i Sverige. 

Anders Thor Boutelje, Development Director. Tidigare fastighetsrådgivare på Colliers med fokus på hyresgästrådgivning och tillför stor kunskap från mottagarsidan och kommunerna i Stockholm.