Pär Nordlander till Green Cargo

Green Cargo har utsett Pär Nordlander till finansdirektör (CFO) och medlem i bolagets koncernledning. Pär börjar idag den 7 januari. Pär har mångårig erfarenhet i ledande befattningar, bland annat som CFO på Semantix, CFO på LRF Media samt som chefscontroller på SJ AB.

– Jag är mycket glad över att Pär börjar hos oss på Green Cargo och han kommer att få en nyckelroll i vår fortsatta utveckling. Han har gedigen erfarenhet från finansområdet och kommer att bidra med kunskap och erfarenhet i vårt transformeringsprogram. Jag ser fram emot att vidareutveckla Green Cargos finansfunktion tillsammans med Pär, kommenterar Green Cargos vd Ted Söderholm.

Pär Nordlander. Foto Green Cargo.

Pär kommer närmast från rollen som CFO på Semantix — Nordens största språkserviceföretag. Dessförinnan arbetade Pär som CFO på LRF Media där han även var aktiv att strukturera om företaget. I sin tidigare karriär har Pär haft olika ekonomiroller inom flertalet branscher, såsom mediabevakning, IT och revision. Under åren 2008-2012 arbetade Pär som chefcontroller på SJ AB.

– Jag ser fram emot att komma till Green Cargo och bidra till att verksamheten, ledningen, styrelsen och andra intressenter får den uppföljning och de underlag vi behöver för att kunna styra och utveckla bolaget. Förutsättningarna för långsiktig tillväxt och en sund lönsamhet behöver skapas där det också finns utrymme för fortsatta investeringar. Green Cargo har en viktig samhällsfunktion och att företaget står för klimatsmarta transporter är verkligen något som jag ser som positivt. Det ska bli kul att komma tillbaka till tågbranschen, kommenterar Pär Nordlander, CFO Green Cargo.