Paulig öppnar ny tortillafabrik i Belgien

Livsmedelsföretaget Paulig, med varumärken som Santa Maria och Risenta, slår nu upp dörrarna till sin nya tortillafabrik i belgiska Roeselare. Anläggningen på 10 000 kvm klassas som koldioxidneutral från start och är ansluten till bolagets lager via en 10 meter lång bro.

Den nya fabriken började byggas under 2021 då bolaget omsatte totalt 966 miljoner euro, varav drygt hälften kom från Tex Mex-verksamheten. Med den nya fabriken vill bolaget dubblera verksamheten i Europa. Fabriken byggs intill en befintlig produktionsanläggning.

– Det här är en investering på 45 miljoner euro som möjliggör framtida tillväxt och stärker vår position som marknadsledare inom Tex Mex i Europa. Kategorin växer snabbt och den nya tortillafabriken gör att vi kan ta vara på de möjligheter som det skapar. Pauligs ambition är att på sikt dubbla Tex Mex-verksamheten i Europa och fabriken är en viktig del i förverkligandet av detta. Fabriken stärker också vår innovationsförmåga, kommenterar Rolf Ladau, vd för Paulig.

Den nya tortillafabriken är totalt 10 000 kvm stor och har tre produktionslinjer vid vilka det kommer bakas både vete- och glutenfria tortillas för varumärkena Santa Maria och Poco Loco. Fabriken förväntas skapa fler än 60 nya jobb, främst för operatörer, tekniker, teamledare och lagerarbetare.

Anläggningen är koldioxidneutral från start, med byggnadscertifieringen CarbonNeutral från Climate Impact Partners och solceller på taket. Båda fabrikerna på platsen är även anslutna till Pauligs lagerbyggnad via en 10 meter lång bro, vilket hjälper företaget att undvika många vägtransporter.

– Vår nya fabrik är utrustad med den senaste tekniken som hjälper oss att leva upp till kundernas förväntningar, utveckla nya produkter och stärka vårt hållbarhetsarbete. Våra kunder värdesätter detta och vi är oerhört stolta över att kunna erbjuda det på en plats som är briljant ur ett logistiskt perspektiv, kommenterar Thomas Panteli, chef för Supply Chain & Sourcing på Paulig.