Peab bygger ut Varners lager

Peab har fått uppdraget att bygga ut modekoncernen Varners distributionscenter i Trestad Center i Vänersborg. Beställare är fastighetsbolaget M62 Holding och kontraktssumman uppgår till 215 miljoner svenska kronor.

Norska, familjeägda Varnergrupper består av butikerna och varumärkena  Cubus, Dressmann, Dressmann XL, Bik Bok, Carlings, Volt, Urban, WOW, Levi’s Store. Gruppen har nästan 11 000 anställda och 1 400 butiker i sex länder.

Utbyggnationen är på 19 000 kvadratmeter och innefattar lagrings-, hanterings- och personalytor. Växande e-handel och ökad servicegrad mot Varners butiker ligger bakom utbyggnaden.

– Syftet med utbyggnaden är att öka vår kapacitet för den allt ökande onlinehandeln, men även att ge våra butiker bättre service. Vi har jobbat ihop med Peab tidigare i Vänersborg och är väldigt nöjda med att ha fått en stor, effektiv och flexibel partner med lokal förankring i Trestadsområdet, kommenterar Anders Eriksson, Supply Chain Director på Varner AS.

Det nya logistikcentret kommer att möjliggöra fler arbetstillfällen och bidra till utvecklingen i Vänersborg.

– Vi ser en god efterfrågan på effektiva lager- och logistikfastigheter i attraktiva lägen och är därför glada över att kunna utveckla detta logistikprojekt. Peab bemannar projektet från våra två kontor i Trollhättan och Uddevalla så den lokala närvaron kommer att bli en stor styrka i detta projekt, kommenterar Magnus Wedholm, biträdande regionchef Peab.

Byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt Breeam, nivå Very good. Fokus på hållbarhet är stort med bland annat solceller på taket. Uppdraget är en totalentreprenad i partnering med byggstart hösten 2021. Målet är att ta anläggningen i drift november 2022.