Per Schlingmann till Apoteas styrelse

Nätapoteket Apoteas styrelse har utsett Per Schlingmann till ny styrelseledamot på en extrastämma. Per är rådgivare, föreläsare och författare med ett förflutet som statssekreterare och chefsstrateg för Moderaterna.

Efter att Per Schlingmann lämnade sin politiska karriär har han ägnat sig åt framtidsfrågor, rådgivning och engagerat sig i olika startups. Just nu är han aktuell med sin bok “Momentum”, den handlar om effekterna av pandemin, krig och klimatkris.

Per Schlingmann, ny styrelseledamot i Apoteas styrelse. Foto Apotea.

– Det gläder mig att Per har accepterat erbjudandet att bli styrelseledamot i Apotea. Pers långa erfarenhet från såväl näringslivet som statsförvaltning samt hans kunskaper om kommunikation, framtidsfrågor och varumärken, blir ett positivt och värdefullt tillskott till styrelsens arbete och Apotea, kommenterar Eva Swartz Grimaldi, styrelseordförande för Apotea.

Per hoppas kunna bidra med omvärldsperspektiv, konsumentinsikter och nya strategiska möjligheter till nätapotekets styrelse. Han har tidigare varit vice ordförande i SOS Barnbyars styrelse, där även Pär Svärdson är engagerad.

– Det känns fantastiskt att bli en del av Apotea och att få vara med på resan framåt i en bransch där jag är övertygad om att det fortsatt finns stor potential. Apotea är ett bolag i ständig förändring och det ska bli roligt att jobba med styrelsen och Pär Svärdson som jag kommit i kontakt med genom tidigare styrelsearbete i SOS Barnbyar, kommenterar Per Schlingmann.