Peter Beckius ny COO på Matsmart

Matsmart, som säljer överskottsvaror på nätet, har vuxit starkt sista åren. Nu förstärker man ledningen genom att tillsätta en COO: Peter Beckius, som tillträder sin nya tjänst den 1 oktober.

Sedan starten 2014 har Matsmart vuxit varje år, och 2022 flyttar man in i sitt nya automatiserade lager i Örebro. Förra året lanserade de sin e-handel på tyska marknaden (under märket Motatos) och 2021 tog man in 350 miljoner kronor för fortsatt expansion. På grund av den snabba tillväxten har nu vd och styrelse bestämt att förstärka ledningen med en COO som får ansvar att leda e-handelns operativa verksamhet på samtliga marknader.

– Vi är otroligt glada att få Peter ombord. En oerhört kompetent person som är trygg i sin ledarroll och som kommer in med enormt värdefulla erfarenheter. Vårt bolag går in i en ny extremt expansiv fas nu och jag behöver fokusera mer av min kraft på att se till att vi växer omsättning och utökar antalet marknader. I det läget känner jag mig nu väldigt trygg i att lämna över det operativa ledarskapet till Peter, som jag är övertygad kommer stötta vår globala organisation på ett väldigt bra sätt, kommenterar Karl Andersson, vd och grundare av Matsmart.

Peter Beckius kommer till företaget med en gedigen erfarenhet av e-handel, senast från rollen som global e-commerce director på Gant. Innan det har han jobbat för märken som H&M och Ica.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att ansluta till Matsmart. Teamet har en imponerande resa bakom sig, med starka prestationer på alla marknader. Inte minst är det senaste årets utveckling i Tyskland ett styrkebesked. Men det är samtidigt bara början. Jag kommer att fokusera på att lära känna verksamheten och tillsammans med teamet börja sätta färdriktningen framåt. Potentialen för det här bolaget är i det närmaste obegränsad, så nu är det bara att sätta igång, kommenterar Peter Beckius, tillträdande COO.