Descartes köper upp fraktprisaktör

Globala logtechbolaget Descartes har förvärvat tyska Portrix Logistics Software, som utvecklat lösningar för global överblick av fraktpriser. Förvärvet stärker företagets ledande position som leverantör av lösningar för logistikintensiva verksamheter.

Fraktstörningarna världen över gör att priserna på frakt stigit – mellan Kina och Sverige mer än åtta gånger det senaste året.

Portrixs kärnprodukt, Global Price Management, används av kunder för att möjliggöra global ruttplanering, prissättning, klassificering och kapacitetsallokering. Descartes ser förvärvet som ett naturligt steg för att ligga före när det gäller investeringar i digitaliseringen av logistikbranschen.

– Logistikbranschen ser fördelarna med digitalisering och automatisering. Logistiktjänsteleverantörer som inte ökar sina investeringar i denna del av sin verksamhet riskerar framöver att kämpa med högre kostnader och en sämre kundupplevelse. Vår investering i Portrix, i kombination med våra senaste investeringar i företag som Kontainers och QuestaWeb, gör att vi kan erbjuda en verkligt differentierad end-to-end-produkt till de som vill digitalisera sin verksamhet med en redan förintegrerad lösning, kommenterar Edward J. Ryan, vd för Descartes.

Det tyska företaget levererar multimodala prishanteringsverktyg för logistiktjänsteleverantörer. Henning Voss, medgrundare av Portrix menar att automatiserade prishanteringsverktyg är avgörande för logistikleverantörer som vill digitalisera kundupplevelsen.

– I synnerhet har vi sett en ökad efterfrågan på en integrerad Descartes Kontainers-Portrix-lösning, vilket gjorde beslutet att bli en del av Descartes till ett logiskt nästa steg för verksamheten och våra kunder, kommenterar Henning Voss, ny VP Product Management, Rate Management Solutions på Descartes.

Av Emanuel Lehtonen