Acrinova bygger för Freudenberg i Landskrona

Fastighetsutvecklaren Acrinova har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med den tyska industrikoncernen Freudenberg, för en ny, 2 700 kvm stor logistikfastighet i Landskrona. Inflyttning beräknas ske i slutet av 2022.

Fastigheten på Järvgatan i Landskrona kommer att ha 2 700 kvm uthyrbar yta avsedd för lager och kontor. Byggnaden uppförs efter Acrinovas miljökrav med fossilfri uppvärmning och energianvändning samt egenproducerad el med hjälp av solceller.

Inflyttning beräknas ske i slutet av 2022 och hyresavtalet är tecknat på 10 år från inflyttningen. Colliers har varit rådgivare i affären.

Acrinova är ett fastighetsbolag med totalt 35 fastigheter i Öresundsregionen, från Trelleborg i söder till Örkelljunga i norr, och Nättraby i öster. Omkring 20 procent av beståndet är logistik/lättindustri, främst mindre fastigheter i stadsnära lägen. Bolaget omsätter ca 100 miljoner SEK per år och totalt är bolagets fastighetsbestånd värt ca 1,4 miljarder SEK.

– Landskrona har kommit att bli ett av våra nav, detta är den fjärde fastigheten vi uppför i staden på ett år. Vår nyproduktion består vanligtvis i bostäder, det är inte så ofta vi bygger ren logistik. Senast var 2017 i Nättraby, men det är ett intressant område, säger Acrinovas vd Ulf Wallén.

Tyska industrikoncernen Freudenberg har runt 48 000 anställda och tillverkar bland annat tekniska tätningar av olika slag. Kunder i Sverige är stora industriföretag som Volvo Cars, Tetra Pak och Haldex, och den nya anläggningen i Landskrona blir en produktions- och logistiknaläggning med kontor för att försörja den svenska marknaden.

Av Hilda Hultén