Plan-webinar om Ever Given-olyckans konsekvenser

Hans Joachim Schramm.

Den 1 juni arrangerar logistikföreningen Plan och CSCMP ett webinar om Ever Given-olyckans konsekvenser för hur globala försörjningskedjor designas i framtiden. Talar gör transportekonomiforskaren Hans-Joachim Schramm på universitetet i Wien, och Stefan Holmberg, expert på försörjningskedjor på Ikea.

Webinariet, som hålls den 1 juni har rubriken The Ever Given Suez canal incident – A wakeup call for global supply chain re-design? och arrangeras av logistiknätverket CSCMP i samarbete med Plan. Olyckan med fartyget Ever Givens blockering av Suezkanalen sätter ljuset på sårbarheten som alla företag med global försörjning står inför, och borde fungera som en väckarklocka för behovet att omvärdera utformningen av globala försörjningskedjor.

Stefan Holmberg

Flera frågor väcks nu av händelsen: Är det fortfarande rimligt att skeppa så mycket gods på båt från Asien till Europa när alternativa lösningar nu blir alltmer relevanta? Kan vi acceptera att så mycket varor produceras i andra världsdelar med de “on demand”- och hållbarhetskrav som nu ställs?

Hans-Joachim Schramm, forskare vid WU Wirtschaftsuniversität Wien, och Stefan Holmberg, Supply Chain Specialist och Senior Project Lead vid IKEA of Sweden AB, delar under webinariet sina insikter om globala transporter för att skapa en interaktiv diskussion om konsekvenser och möjliga steg mot att omforma den globala försörjningen.

Webinariet är som vanligt gratis för Plans medlemmar.

Läs mer och registrera dig här