Podd: Anna Dyhre om hur du attraherar de bästa

I avsnitt 23 av podcasten ”Logistik Överallt” gästas Tea Grbic och Åsa Leander av Anna Dyhre, en av Sveriges vassaste experter på employer branding. Anna tipsar om hur företag idag behöver tänka och agera för att lyckas attrahera de bästa personerna till sin verksamhet och bli en attraktiv arbetsgivare.

Hur man attraherar personal är en viktig fråga för den växande logistikbranschen. Anna Dyhre är en av Sveriges främsta experter inom Employer Branding – ens varumärke som arbetsgivare.

Hur ska företag attrahera de bästa medarbetarna?

– Det gäller att sticka ut, annars blir det bara mellanmjölk. Känn din målgrupp och nörda in på den, alltså var mer precisionssökande. Du ska inte sträva efter att vara omtyckt av alla, utan istället känna din målgrupp och deras drivkraft och vad som är attraktivt för dem, säger Anna Dyhre i podden.

Vad är Employer Branding och varför behöver företag arbeta med det?

– Lika mycket som logistik finns överallt, så finns Employer Branding överallt. Man behöver inte göra det mer komplicerat. Det är ditt varumärke som arbetsgivare och det har du – vare sig du vill eller inte.

Varför är vissa branscher mer attraktiva än andra?

– Vissa arbetsgivare lyckas att förklara något som väcker intresse. Och när man väl nördar in i något blir det tillslut intressant. Men vissa branscher är lite: “det här är en så tråkig bransch”. Ja, säg det några gånger till så ska vi se till att alla fattar att det är skittråkigt!

Hur attraktiv är logistikbranschen då?

– Jag tycker att logistikbranschen, även om man inte kan kalla det för en bransch, är otroligt spännande. Logistik är intressant och ligger i framkant. Men det ligger också i hur du presenterar det.

Hur kan logistikbranschen göras mer attraktiv?
– Det är som med dejting! Visa det bästa. Vad tycker våra medarbetare som jobbar här är bra? Vad är det som gör oss unika? Och rid på andra varumärken som du jobbar med för att få det att skvätta över på ditt eget. Men framför allt, tänk på varför du startade och ha din egen story.

Hela intervjun finns i podcasten Logistik Överallt, avsnitt 23.

Följ podcasten på instagram @logistikoverallt, på Linkedin @LogistikÖverallt och där poddar finns: Acast: Logistik Överallt Itunes: Logistik Överallt Spotify: Logistik Överallt